Milánói töltött dagadó
Hozzávalók: 1 egész sertés dagadó, 15 dkg spagetti tészta, ¼ kg gomba, 20 dkg sonka, 1 csomag milánói szósz, 2 tojás, só, fokhagyma, 2-3 evőkanál tejföl, zsír vagy olaj a sütéshez. Elkészítés: A dagadót szúrassuk fel a hentessel vásárláskor, elkészítés előtt legalább 2 órával sózzuk be. Addig készítsük el a tölteléket: Tésztát félkeményre főzzük ki, sonkát, gombát aprítsuk fel és kevés zsiradékon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a milánói szószt,/ én a knorr milánói száraz alapot szoktam vásárolni melyet vízzel kell hígítani/, sózzuk, fokhagymázzuk, és forraljuk, össze majd keverjük hozzá a főtt tésztát. A tűzről levéve keverjünk bele két egész tojást és töltsük bele a dagadóba. A végét varrjuk össze vagy hústűvel nagyon gondosan tűzzük össze. Fektessük tepsibe, tegyünk alá zsiradékot fóliával takarjuk le és 180 fokos sütőben süssük 1 órát, majd vegyük le a fóliát, emeljük a sütő hőmérsékletét 220 fokra és süssük pirosra. A végén kenjük meg tejföllel és pirítsuk rá. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni majd szeleteljük fel, salátával tálaljuk. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése